Betje Ketel

Café de Zwaan beleefde gloriejaren met de eigenaresse Elisabeth Maria Wilhelmina Ketelaars, beter bekend onder de naam ‘Betje Ketel’, waar zij kastelein was voor zowel de pastoor als de schilder. Zij kwamen bij de Zwaan voor een bak koffie en een jonge klare. Door de jaren heen is het interieur en indeling van de Zwaan veel veranderd, maar het zwaantje boven de ingang is in al die jaren hetzelfde gebleven. Onder haar toeziend oog zal gastvrijheid altijd hoog in het vaandel blijven staan!

Speciaal voor het 10-jarige jubileum van Grand Café de Zwaan is door Museumbrouwerij de Roos er een jubileum bier gebrouwen genaamd ‘Blonde Bet’, vernoemd naar Betje Ketelaars. Een pittig (net als Betje) blond bier (6.5%) met een volle smaak en mooie bitterheid op de achtergrond. Dit biertje is niet alleen passend in de koude maanden, maar voldoet ook in de warmere periode van het jaar!

Ter introductie van dit jubileum bier is er een speciale mini serie gemaakt van 4 afleveringen. Volg het verhaal achter dit bier op onze social mediakanalen of hier op onze website.